I trygga händer

Om du är anhörig till en person med funktionsnedsättning, så är du självklart oerhört viktig för din närstående som behöver assistans, men också för oss som är utförare.

För den som har personlig assistans är det en stor trygghet att veta att du som är anhörig kan arbeta som personlig assistent. Du blir anställd av oss och omfattas av kollektivavtal och har samma villkor som andra assistenter. Du kan själv välja hur mycket du vill arbeta som assistent.

På Assre Assistans sätter vi stor vikt på att ha god kontakt med våra kunders anhöriga och/eller Gode män. Tillsammans hjälps vi åt att skapa den bästa assistansen och en genuin trygghet för kunden.

Ibland är det många och stora frågor som du som anhörig kan ställas inför. Det kan handla om svåra frågor och val som påverkar den assistansberättigade. Då finns våra jurister till hands och kan hjälpa till med ansökningar, utökning av assistanstimmar eller bara ge goda råd. Det kan kännas skönt att ha någon med gedigen erfarenhet att bolla frågor med.

”Assres storlek och lokala
förankring är viktiga fördelar.”

– Storleken och den lokala förankringen har varit viktiga skäl för mitt val av assistansbolag, säger Anneli Helgemo, som är mamma till en av Assres kunder.

>> Läs hela intervjun här